+386 (0)30 654 321 info@simptom.eu Ljubljanska cesta 14, 3000 Celje
SPLOŠNI POGOJI

Ko kupec (stranka) potrdi naročilo, s tem tudi potrdi, da je seznanjen s pogoji poslovanja v zvezi z dobavo izdelkov, ki jih je navedel prodajalec. Podani pogoji poslovanja določajo odnos med kupcem in prodajalcem ter so obvezujoči za obe stranki hkrati.

 

NAROČANJE IZDELKOV

Spletna stran simptom.eu omogoča priročno spletno nakupovanje, ki ga lahko opravite z domačega naslanjača. Spletna trgovina simptom je za elektronsko naročanje odprta 24 ur na dan. Storitev elektronskega nakupovanja simptom.eu je od 8:00 do 15:00 na razpolago tudi po telefonu. Izdelke lahko naročite na preprost in priročen način z uporabo nakupovalnega vozička neposredno v trgovini simptom ali pa pošljete povpraševanje po elektronski pošti ali pisno po navadni pošti. Izdelki, ki jih navedete v naročilu, postanejo predmet pogodbe. Vse cene za nakupe v Sloveniji vključujejo zakonsko določen DDV. Tehnične lastnosti, možnosti in ostali opisi izdelkov, ki so navedeni na naši spletni strani, v katalogih, brošurah in drugih medijih, temeljijo na podatkih, ki nam jih zagotovijo proizvajalci. Zavezali smo se, da bomo dobavljali samo izdelke v popolnem stanju ter v skladu s specifikacijami in lastnostmi, ki so značilne za posamezno vrsto izdelkov. Pogoj za uspešno spletno povpraševanje/naročanje je, da vnesete vse zahtevane podatke v obrazec za povpraševanje. Povpraševanje sočasno postane tudi osnutek prodajne pogodbe. Prodajna pogodba stopi v veljavo z dejansko dobavo izdelka. V vsakem primeru, zaključna naročil in dobavne roke, ki prispejo na naš potrditveni e-mail, pošljemo našemu podpornemu osebju. Splošni pogoji iz spletne strani in dostavljene ponudbe z opisom in dobavnimi pogoji so potrjeni, ko kupec plača celotni znesek v naprej na račun našega podjetja, ki je naveden v ponudbi. Če se v času naročanja izdelkov znatno spremeni menjalni tečaj valute, cena ali dobavljeni izdelki in je za slednje odgovoren proizvajalec, si prodajalec pridržuje pravico do spremembe pogodbe ali odstopa od pogodbe s takojšnjim učinkom, vendar v skladu z dogovorom s kupcem. Enako velja v primeru, ko proizvajalec preneha dobavljati naročeni izdelek, je na tržišče uvedena nova različica izdelka ali proizvajalec bistveno spremeni ceno izdelka.

 

IZDELAVA IN ČAS DOSTAVE

Pri pošiljanju povpraševanja s posebnimi možnostmi bo naše osebje preučilo vašo zahtevo in bo poslalo na vaš elektronski naslov modificirano ali pa zaključno naročilo. V tem elektronskem sporočilu bo tudi definiran okvirni čas dostave, ki je predmet posameznega proizvodnega, časa izdelave in operativnih zmogljivosti prodajalca. Izdelke pošiljamo preko slovenske pošte v vse evropske države. Pri tem se stroški dostave obračunajo po ceniku Pošte Slovenije d.o.o. (https://www.posta.si/ceniki) in so jasno definirani v zaključni fazi nakupa. Cena poštnine temelji na teži celotnega nakupa in lahko zaradi stroškov priprave paketa tudi odstopa.

Vsa naročila so predmet individualne izdelave po zahtevah kupca (naročnika) na podlagi povpraševanje/naročila. V primeru, da izdelek ni na zalogi ali pa bo potrebnega več časa za izdelavo, kupca po elektroski pošti ali telefonu v naprej obvestimo o zamiku časa dostave. V navedenem primeru ima kupec pravico do preklica ali spremembe naročila.

 

CENE IZDELKOV

Cene izdelkov, navedene na strani naše spletne trgovine temeljijo na osnovnih izdelkih. Kakršnekoli nadgradnje dodajo izdelku višjo ceno, ki bo določena v zaključni ponudbi. Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe, če ponudbena cena ni sprejemljiva.

Račun služi kot dokazilo o nakupu. Na voljo je v elektronski obliki kot datoteka PDF, ki ga pošljemo na vaš elektorsnki naslov po odpremi naročila. Račun lahko priložimo posamezni pošiljki ali ga pošljemo na elektronski naslov kupca. Dodatno kopijo računa lahko pošljemo na navedeni naslov za dostavo v roku 7 koledarskih dni od dneva odpreme blaga kupcu. Račun služi tudi kot dobavnica in potrdilo za uveljavljanje garancije.

 

ODSTOP OD POGODBE

Prodajalec si pridržuje pravico do preklica naročila ali dela naročila v primerih, ko kupec navede napačne ali zavajajoče osebne podatke, ko izdelka ali določenih delov ne proizvajajo več oziroma ni več na voljo ali pa se njegova cena znatno spremeni. V navedenih primerih prodajalec kupcu takoj pošlje obvestilo o korakih za nadaljnje urejanje naročila. Vsako naročilo obravnavamo posamično, pri čemer se po najboljših močeh trudimo, da zadovoljimo želje kupca.

 

POMEMBNO! Pravna ali fizična oseba (kupec) nima pravica do odstopa pogodbe, ko je naročilo že bilo izvedeno. Po prejemu plačila s strani stranke, se izvedba naročila takoj šteje kot potrjena. Po tem času torej ne obstaja nobena možnost, da stranka/kupec odstopi od pogodbe. Vsako naročilo se izdeluje individualno in je prilagojeno potrebam stranke. To je v skladu z evropsko zakonodajo za varstvo potrošnikov, kjer je naročilo obravnavano individualni izdelavi, namenjeni potrebam strank. V primeru odstopa od pogodbe nas mora kupec o tem obvestiti na elektronski naslov v roku 24 ur. Kupec mora v e-poštnem sporočilu navesti številko računa za izdelek in številko bančnega računa. Kupec, ki odstopi od pogodbe, je dolžan poplačati stroške, ki so nastali s preklicano transakcijo glede vrnitve denarja.

 

REKLAMACIJE IN GARANCIJA

Vse reklamacije bomo obravnavali posamično in v skladu z veljavno zakonodajo, pri čemer si bomo prizadevali za izpolnitev zahtev kupcev. V primeru, da gre za napako, mora kupec takoj obvestiti našo družbo, ko stranka dobi paket. V nasprotnem primeru se zahtevek ne bo priznal. O reklamaciji nas lahko obvestite izključno po elektronski pošti na naslov info@simptom.eu ali po navadni pošti na naslov našega podjetja.

 

Garancija za izdelke velja 12 mesecev. Če proizvajalec za neki izdelek zagotavlja garancijo, ki je daljša od zakonske garancije, velja garancija z daljšo veljavnostjo. Morebitne napake na izdelkih ocenimo v skladu s pravili, normativi in določbami, ki veljajo v našem podjetju in niso v nasprotju z veljavno zakonodajo v EU.

 

Garancija ne velja za napake, ki so posledica nepravilne in nepremišljene uporabe izdelka, kar vključuje tudi redno uporabo izdelka.

 

POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Da bi vam lahko ponudili naše storitve, nam morate zaupati nekaj vaših osebnih podatkov. Spoštujemo vašo zasebnost, zato se trudimo omejiti količino zbranih osebnih podatkov na zgolj najpomembnejše. Zagotavljamo vam varovanje vaših podatkov pred zlorabami. Naše delo z osebnimi podatki je povsem v skladu s pravnimi normami zasebnega prava.

 

Podrobnosti o vaših nakupih, zahtevkih in drugih dejavnostih v okviru naše spletne prodajalne so zaupne. Tudi zanje veljajo enaka pravila o varovanju kot za osebne podatke. Vse zbrane podatke o vas in vaših nakupih bomo varovali pred zlorabami in jih ne bomo posredovali tretjim osebam (razen podjetjem, ki skrbijo za dostavo in omogočajo plačilo naših izdelkov ter pridobijo zgolj minimalno količino podatkov o kupcu, ki so nujni za uspešno odpošiljanje izdelkov).

 

S tem, ko na našem spletnem mestu ustvarite uporabniški račun, soglašate, da vaše podatke uporabimo za namene obveščanja o popustih, novicah in drugih marketinških dejavnostih. Vsako oglaševalsko sporočilo bo vsebovalo informacije o tem, kako nam lahko sporočite, da vas tovrstna sporočila ne zanimajo, in nam prepoveste uporabljanje svojih podatkov v tovrstne namene. Obenem ste upravičeni do tega, da nas pisno obvestite o vsakršni spremembi ali dopolnitvi svojih podatkov ali zahtevate popoln izbris svojih podatkov.

 

Ko postanete uporabnik naše spletne strani, se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov v skladu z našo politiko o varovanju osebnih podatkov in zgoraj navedenimi pravili.

 

Posodobljeno, 1.2.2018

has been added to the cart. View Cart
Top