+386 (0)30 654 321 info@simptom.eu Ljubljanska cesta 14, 3000 Celje
simptom-RFID-osnovna-sredstva

RFID nadzor osnovnih sredstev

  • nadzor nad zalogami v realnem času
  • jasen pregled nad osnovnimi sredstvi v podjetju
  • enostavna in hitra izvedba inventur
  • opozarjanje v primeru odtujitev osnovnih sredstev
  • velik prihranek časa in natančnost izvajanja

Vloga RFID pri označevanju osnovnih sredstev

S stacionarnim ali prenosnim RFID čitalcem, lahko posameznik hitro in brez napora pregleda veliko količino označenih sredstev, ne da bi do njih imel fizični dostop.

S tradicionalnim označevanjem črtne kode bi morali zaposleni usmeriti čitalnik črtne kode neposredno na oznako, da bi dobili natančno skeniranje. V nekaterih primerih bi bilo za to potrebno plazati pod mizami ali stoli, dostopati do strežnikov ali celo uporabiti lestve za pregledovanje težko dostopnih sredstev.

V primeru RFID oznak je lahko čitalec oddaljen nekaj metrov in še vedno lahko natančno pregleda podatke označenih sredstev. Posameznik lahko torej v nekaj sekundah preprosto skeniral več deset sredstev v sobi, preveril manjkajoče stvari in na takšen način prihranil dragoceni čas in denar.

Oznake s črtno kodo se lahko uporabljajo za sledenje sredstev in zagotavljajo učinkovitejšo alternativo ročnemu iskanju serijskih številk, vendar lahko sistem sledenja sredstev z RFID oznako zagotavlja več prednosti pred črtnim kodiranjem.

Črtna koda zahteva vidno polje med čitalcem in oznako, hkrati pa na kvaliteto branja vpliva staranje oznake (bledenje) in madeži. V primeru uporabe RFID oznak orientacija in vidno polje nista pomembni. RFID nalepko je moč vizualno opremiti z informacijami enako kot klasično nalepko, vendar pa z integriranim čipom v notranjosti za njeno informacijsko zaznavo ne potrebujemo dostopa, saj se branje izvaja preko radijskega signala čitalca.

Zgolj v nekaj sekundah je tako moč identificirati več 100 osnovnih sredstev v območju do 10m, s tem pa prihraniti čas ter hkrati zagotoviti visoko natančnost.

 

simptom-CKaliRFID
simptom 52 UHF

Branje več oznak hkrati

Branje več oznak hkrati, ne da bi bilo treba med oznakami in optičnim bralnikom zagotoviti vidno polje. En zaposleni bi lahko v nekaj sekundah "popisal" celotno sobo, polno opreme.

Lociranje sredstev

Z integriranjem rešitve s stacionarnimi čitalci lahko v nekaj sekundah na daljavo identificirate in locirate sredstva.

Prihranek časa

Kontrola zalog se lahko skrajša od dni do ure.

Opozarjanje

Varnost premoženja je mogoče izboljšati z ustvarjanjem sprotnih opozoril in alarmov, če se sredstva preselijo na nepooblaščene lokacije ali odpeljejo iz stavbe.

Povečanje produktivnosti

Izboljša se produktivnost, saj je sredstva mogoče najti v trenutku in večino nalog upravljanja premoženja je mogoče učinkoviteje izvajati z RFID.

osnovna-sredstva-simptom-rfid

Tehnična oprema

Sistem sledenja osnovnih sredstev simptom omogoča beleženje z uporabo ročnih čitalcev in tudi stacionarnih enot. V obeh načinih RFID čitalec pošilja signale (energijo) oznakam, dodeljenim vašim sredstvom. Oznaka uporablja ta oddani signal za vklop in odboj informacije nazaj do sprejemnika; s tem je sredstvo locirano.

Opredelitev frekvence

Tehnična rešitev za identifikacijo uporablja radijski pas ultra-visoke frekvence (UHF), ki pokriva obseg od 865 MHz do 868 MHz. UHF deluje po svetovnem standardu in ima 20-kratno območje in hitrost radijskega pasu visoke frekvence (HF). Tako je optimalno za aplikacije, kjer je potrebno skeniranje več predmetov hkrati, na primer v škatlah, omarah, predalih, ipd.

Uporabnost sistema

Sistem za spremljanje in popis osnovnih sredstev simptom je idealen za uporabo v aplikacijah za sledenje izdelkov, sredstev, dokumentov in drugih vrednih artiklov, bodisi v pisarni proizvodnih okoljih ali skladišču.

 

Ključni poudarki

Sistem za RFID identifikacije simptom vam omogoča:

  • Vzpostaviti in skrbeti za verigo skrbništva
  • Nadziranje dostopa do sredstev
  • Upravljanje inventarja, orodij, osnovnih sredstev,...
simptom-osnovna-sredstva

Želite izvedeti več?

Za več podrobnosti o RFID rešitvah in optimizaciji poslovnih procesov vas vabimo, da nas kontaktirate. Naša ekipa se bo z veseljem odzvala na interes skupnega srečanja, kjer lahko skupno preučimo vašo dejansko situacijo in podamo smernice o možnih izboljšavah. Vaše zadovoljstvo je naša največja motivacija.

has been added to the cart. View Cart
Top